maanantai 31. maaliskuuta 2014

Sasquatch - Isojalat enkelten kaupungista


Jos tekee mieli kuunnella luotettavaa vanhan koulukunnan stoneria, kannattaa etsiä käsiinsä kopioita losangelelaisen Sasquatchin tuotannosta. Vuodesta 2001 lähtien musisoineen voimatrion repertuaarista löytyy toinen toistaan tarttuvampia biisejä, jotka vyöryvät kuulijan yli pehmeästi kuin karvainen isojalka. Soundi on stonerrockin täyteläisimmästä päästä.

Sasquatchin ensimmäinen nimettömäksi jätetty albumi ilmestyi vuonna 2004 ja kaksi vuotta myöhemmin se sai jatkoa II-albumin muodossa. Tällä hetkellä levyhyllystäni löytyy ainoastaan II, mutta tarkoitus olisi jostain metsästää sen viereen vuonna 2010 julkaistu III ja viime vuonna ulos tullut IV. Debyytistä odottelen vinyylipainosta.

Sasquatchin historiaan perehtyessä ilmenee, että yleisesti II:a pidetään bändin läpimurtoalbumina ja III:a yhtyeen mestariteoksena. II on alusta loppuun tasaisesti möyrivä albumi, jonka biisit kuulostavat heti tutuilta. Kitaristi-vokalisti Keith Gibbsin lauluääni toimii särisevää kitaravallia vasten helvetin hyvin. Trio soittaa hyvin yhteen ja musiikki on kaikessa yksikertaisuudessaan loistavaa.

II:n b-puolelle mahtuu muutama akustinen biisi, jotka mukavasti rauhoittavat a-puolen älyttömän tykityksen jälkeen. Mun on vaikea valita II:lta lempibiisiä, mutta The Judge varmasti antaa hyvän kuvan siitä, mistä Sasquatchissa on kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti