keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Royal Thunder - Tyyntä myrskyn edellä


Yhdysvaltain syvästä etelästä, tarkemmin Atlantasta, tulee bluesia, doomia, progea ja stoner rockia yhdistelevä kolmihenkinen Royal Thunder. Yksinkertaisempaa on varmaan puhua raskasta rockia soittavasta yhtyeestä.

Kymmenen vuotta sitten alkunsa saanut Royal Thunder julkaisi ensimmäisen EP:n omakustanteena vuonna 2007. Relapse Records -levylafka havahtui jyrinään ja julkaisi levyn uudelleen vuonna 2010.

Nimettömäksi jätetyn EP:n läpi puskevat vahvat Fleetwood Mac -vibat, mikä on todella mahtavaa. Tämä on vokalistibasisti Mlny Parsonzin ansiota. Parsonz omaa monipuolisen tumman laulusoundin, joka tekee hänestä yhden tämän hetken kovimmista naisvokalisteista metallimusiikin saralla. Ainakin allekirjoittaneen korvakuulon perusteella.

EP:n a-puoli on selvästi vahvempi kuin kääntöpuoli. Eivät b-puolen biisit huonoja ole, mutta levyn ensimmäiset biisit vaan ovat niin kovia. A-puolelta löytyy muun muassa raskaasti laahustava Sleeping Witch, joka kelpuutettiin myös bändin vuonna 2012 ilmestyneelle ensimmäiselle kokopitkälle.

Roomalaisin numeroin nimetty CVI on blacksabbathmaista tummuutta huokuva albumi, jonka kymmenestä biisistä vain kolme kestää reilusti alle kuusi minuuttia. Paikallaan junnaavasta jyystöstä ei kuitenkaan ole pelkoa. Verkkaisesti voimiaan keräävät biisit pitävät sisällään tarpeeksi suunnanvaihtoja.

Royal Thunder laittoi viime vuonna akustiset versiot kolmesta CIV:in biisistä bandcamp-sivuilleen. Kokonaisuus sai nimekseen CIV: A ja sen voi ladata halutessaan ilmaiseksi. Allekirjoittaneeseen versiointi ei tehnyt vaikutusta.

Uutta sähköistä Royal Thunderia saadaan kuulla ehkä piakkoinkin, sillä bändi on vetäytynyt studioon nauhoittamaan toista albumiaan. Levy syntyy samalla porukalla ja samalla tuottajalla. Jos se ei ole rikki, ei sitä kannata korjata.

Saa nähdä, meneekö uusi levy yhtä nopeasti hankintaan kuin edelliset, jotka tilasin välittömästi kuultuani Blue-biisin. Onneksi taskuista löytyi tuolloin sopivasti ylimääräistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti