perjantai 21. helmikuuta 2014

ÖfÖ Am - Instrumentaalirockin ja b-luokan elokuvien ystäville


ÖfÖ Am on instrumentaalijytinää soittava trio Montpellierista Etelä-Ranskasta. Samasta kaupungista, josta tulee stoner rockia rouhiva Mudweiser. Allekirjoittaneen tietoisuuteen ÖfÖ Am nousi Karma to Burnin kanssa julkaistun splittiseiskan myötä. Bändit jakavat mainiosti vinyylikiekon. Sillä aikaa kun Karma to Burn kittaa kaljaa stetsoni päässä kuistilla, ÖfÖ Am katselee b-luokan kauhuelokuvia pimeässä huoneessa. Ja kittaa kaljaa. Vuonna 2010 julkaistusta splitistä tehtiin näppärästi 666 kappaleen painos.

Ennen splittiseiskaa ÖfÖ Am julkasi kymppituumaisen EP vuonna 2009. Bändi kutsuu biisejään musiikillisiksi teoksiksi, jotka on kirjoitettu elokuvien ääniraidoiksi. Tämän kuulee. Joihinkin biiseihin on helppo kuvitella elokuvakohtauksia, joissa kääritään hihat, lyödään auton takaluukku kiinni ja annetaan palaa.

Outo nimeäminen ei rajoitu vain bändin nimeen, vaan myös biisit ovat saaneet erikoisia otsikoista, muun muassa Pötar Krêm ja Oktöplasty. Mukana on myös versiointi Queenin We Will Rock You:sta. Se on nimetty On va te Caillasser. Ei hajuakaan, mitä se tarkoittaa. Mukavana yksityiskohtana kymppituumaisen kummankin puolen loppuun on kaiverrettu päättymättömät raidat. Muutaman kerran levy on jäänyt pyörimään levylautaselle ennen kuin olen tajunnut, että seuraava biisi odottaa toisella puolella.

ÖfÖ Amilta on tullut myös kokopitkä, The Beast Within: A Journey In The Life of Öctaman. Tämä levy on vielä hakusessa. Kaikki bändin tuotokset on ladattavissa ilmaiseksi bandcampista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti