keskiviikko 21. elokuuta 2013

Bushfire - Antaa palaa


Levyhyllyni kansainvälisimmän bändin titteli kuuluu Bushfirelle. Tukevaa bluesia soittavassa viisihenkisessä bändissä on soittajia Portugalista, Saksasta, Namibiasta, Ruotsista ja Yhdysvalloista. Bändin kotikaupunki on vähän Jyväskylää isompi saksalaiskaupunki Darmstadt. Sama pikkukaupunki, josta tulee myös Wight.

Bushfire sai alkunsa loppuvuonna 2004, mutta debyyttialbumi Black Ash Sunday ilmestyi vasta lokakuussa 2010. Kuusi vuotta kestänyt kypsyttely tuotti tulosta, Black Ash Sunday kuuluu tiukkojen debyyttien joukkoon. Ja kun huomioon otetaan myös se, että bändi tuotti itse albumin, täytyy nostaa Stetsonia. Kolmen demon vääntäminen ei mennyt hukkaan.

Bushfiren musiikkiin ei kuulu näprääminen tai kikkailu, vaan se on suoraviivaista raskasta blues rockia. Kahden kitaran aikaansaama täyteläinen soundi luo sopivan taustan vokalisti Bill Brownin matalalla möyrivälle laululle. Ensimmäinen kuulemani Bushfiren biisi oli You Should Have Known, ja levy taisi mennä tilaukseen ennen kuin toiseen kertosäkeeseen ehdittiin. Suoraviivaisuus ja Brownin laulu tuovat sopivasti mieleen Clutchin.

Black Ash Sundayn vinyyliversiosta on tilanpuutteen vuoksi jätetty pois neljä biisiä, mutta leikkaukset ovat osuneet oikeisiin kappaleisiin. Omasta mielestäni vinyyliversio on jopa parempi, koska 13 biisin pituinen CD on ehkä liiankin tukotettu. 300 kappaleen vinyylipainoksesta on vielä muutamia levyjä jäljellä bändin nettisivuilla. Digitaalisia versioita löytyy myös.

Bushfiren toisen Heal Thy Self -pitkäsoiton pitäisi ilmestyä joskus myöhemmin tänä vuonna. Näyttää tulevan hyvä syksy musiikillisesti. Taloudellisesti ei niinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti