perjantai 19. heinäkuuta 2013

Het Droste Effect - Lomaltapaluumusiikkia


Pitkän reissun jälkeen on mahtavaa käydä omassa suihkussa, nukkua omassa sängyssä ja kuunnella omia levyjä. Kolmen viikon blogihiljaisuuden rikkoo eindhovenilainen Het Droste Effect.

Hermann Blaupunktin ja Thompson Dubén muodotama Het Droste Effect soittaa tiukkaa psykedeelistä avaruusrockia duoille ominaisella garage-otteella. Instrumentaalisopan sekaan on ripoteltu sopivasti ääniefektejä. Toisinaan kitarasoundi tuo mieleen alkuajan QOTSA:n.

Ensimmäinen, bändin mukaan nimetty, EP ilmestyi vuonna 2011 vanhan koulukunnan tyyliin c-kasetilla. Sitä voisi kuvailla musiikiksi kuunneltavaksi jonkun toisen planeetan valtameren rannalla, kun läheisin tähti on laskeutunut horisontin taakse. Seesteistä psykedeliaa.

Toinen, samalla linjalla jatkava, EP Lingerland ilmestyi viime vuonna ja tänä keväänä bändi laittoi kummatkin EP:t remasteroituina vinyylille. EP:t on ladattavissa ilmaiseksi bändin bandcamp-sivuilta. Jälleen suosittelen vinylistejä tilaamaan fyysisen kappaleen bändin sivuilta. Vinyylimiksaus a) on mielestäni lämpimämpi ja toimivampi, b) kyseessä on todella hieno käsintehty paketti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti