torstai 23. toukokuuta 2013

Stoned Jesus - Luonnonmukaista stoneria


Levyhyllyni ei suorastaan pursua ukrainalaista rockia, mutta mikäli Stoned Jesus jatkaa Seven Thunders Roar -albumin tasoisten levyjen julkaisemista, tilanne varmasti muuttuu.

Viime vuonna ilmestynyt albumi on melkoinen harppaus vuonna 2010 julkaistusta First Communion -debyytistä, joka purkitettiin kahdessa tunnissa ja miksattiin kolmessa. Hiomattomuus kuului niin biiseissä kuin tuotannossa. First Communion jäi mun mielestä tylsäksi ja turhan tunkkaiseksi levyksi.

Sen sijaan toinen levy, Seven Thunders Roar, on todella hyvä kokonaisuus stoner rockia. Kun ensimmäisellä levyllä läpi puskivat häiritsevän selvästi Black Sabbath, Electric Wizard ja Sleep, niin toisella kierroksella Stoned Jesus antaa palaa omalla tyylillään. Liekö asiaan vaikuttanut rytmiryhmän vaihtuminen levyjen välillä.

Toisella levyllä lisääntyneen melodisuuden sekaan on ripoteltu sopivasti junnaavaa doomia, psykedeelistä maalailua ja retrorockia. Niin ja grooveakin löytyy. Indian-biisin soidessa tekee mieli laittaa jalalla koreasti.

Kun biisejä on levyllä vain viisi kappaletta, niiden joukkoon ei saa mahtua huteja. Eikä sellaisia Seven Thunders Roar -albumilta löydy.

I'm the Mountain -biisin akustinen intro ja outro eivät mahtuneet vinyylipainokseen, joten alunperin 16 minuuttinen biisi lyheni vajaaseen 13 minuuttiin. Se on sääli, sillä esi- ja loppusoitto kuuluvat mielestäni oleellisesti albumin ehdottomaan huippuun. Vai mitä mieltä olet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti