torstai 28. maaliskuuta 2013

Monkey3 - Avaruusapina suistunut kiertoradalta


Instrumentaalibändien ongelmaksi muodostuvat toisinaan junnaavat biisit, jotka kuulostavat laulusta riisutuilta. Toisessa ääripäässä soitanta taas yltyy pahemman luokan kikkailuksi, jota ei jaksa kuunnella ilman Pop & Jazz konservatorion tutkintoa. Parhaimmillaan instrumentaalibändi kuitenkin lyö käteen lipun astraalimatkalle.

Monkey3 tarjoilee kosmista stonerrockia mustan taivaan tuolta puolen. Sveitsin tasangolta Lausannesta kotoisin olevan bändin musiikissa on reilusti psykerockia ja progea. Sveitsiläiseen tapaan soitto on erittäin tiukkaa, jammailua ilman rönsyilyä.

Monkey3 on nakuttanut vuonna 2004 ilmestyneestä debyytistä lähtien tiukkoja paketteja, joita kuunnellessa odottaa koko ajan, mitä tulee seuraavaksi. Biisit kasvavat hitaasti. Kun alussa leijuva kitarasoundi on saanut tarpeeksi ilmaa alleen, se jysähtää niskaan kaikella voimalla. Meno pamahtaa melko mahtipontiseksi. Kolmannella Beyond the Black Sky -albumilla bändin soitto tuo välillä mieleen Kingston Wallin.

Itävaltalainen Napalm Records julkaisi puoli vuotta sitten Monkey3:n kahdesta ensimmäisestä albumista 300 kappaleen vinyylipainokset. Jos vinyyli kiinnostaa, niin kannattaa hankkia vielä kun saa tolkullisella hinnalla.

Monkey3:n tumma soundimaailma sopii täydellisesti täysikuun valaisemiin öihin. Ja toimii se ihan hyvin, vaikka kuun pinnassa pientä varjoa olisi havaittavissa. Astraalitripin voi aloittaa Driverilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti