keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Colour Haze - Tempel


Colour Haze on yksi eurooppalaisen stoner- ja psykerockin isoista nimistä. Saksalaisbändin voidaan sanoa vaikuttaneen vanhan mantereen, etenkin Keski-Euroopan, soundiin yhtä paljon kuin Kyussin. Tästä huolimatta 1990-luvun puolivälissä Münchenissä syntynyt Colour Haze on pysynyt maan alla.

Colour Hazen muodostavat kitaristilaulaja Stefan Koglek, basisti Philipp Rasthofer ja rumpali Manfred Merwald. Bändillä on tunnistettava soundi, jonka perustan muodostavat Koglekin käheänä ulvova kitara ja rytmiryhmän alapainotteinen groove. Se on autiomaan tuulten kuivattamaa psykerockia.

Vuosien saatossa trio on hionut jammailevan soittonsa saumattomaksi. Tästä saa esimakua kymmenen vuotta sitten julkaistulta Tempel-albumilta. Colour Hazen kahdeksas studioalbumi toimii hyvin astinkivenä bändin musiikkiin. Se on raukea levy, joka sopii niin sohvalla vietettyihin viikonloppuaamuihin kuin taustamusiikiksi arkeen. Raskaat vyörytykset eivät hukuta kuulijaa, vaan bändi pitää soitollaan tämän koko ajan aallonharjalla. Henkeä ei tarvitse pidättää.

Colour Hazen kummisetämäiseen asemaan stonerrock piireissä on vaikuttanut Koglekin toiminta bändin ulkopuolella. Mies johtaa Elektrohasch Schallplatten -levymerkkiä, joka on julkaissut muun muassa Sungrazerin, Causa Suin ja All Them Witchesin musiikkia.

Tämän lisäksi Koglek on mukana järjestämässä salaperäisiä Dunajam -bileitä, joihin pääsee ainoastaan kutsulla. Käsittääkseni kyseessä on enemmänkin ystävien kokoontuminen hyvän musiikin parissa kuin jokaisen karvanaaman festivaali. Jos kutsun onnistuu hankkimaan, viikonpäivät kestävään juhlaan osallistumisesta saa maksaa useita satoja euroja.

Tosin ehkä jotain tällaista varten voisi muutaman kuukauden ajan talvella säästää.

1 kommentti:

  1. Mordor Monsieur Peugeot!
    Törmäsin sun blogiin ja ajauduin kahlaamaan sen aika vauhdilla läpi, kun on sen verran hyvää materiaalia (osa tuttua, osa täysin uutta), hyvällä hengellä toteutettuna. Tuli ajatus, et sä voisit osata arvostaa tuoretta helsinkiläistä näkemystä. Kahluu tapahtuu kuitenkin hyvin pitkälti samoissa vesissä sun blogin kanssa. Jos uusi musiikki kiinnostaa laita mulle viestiä, niin ohjaan sut materiaalin äärelle.
    Syksyn jatkoja!

    VastaaPoista