tiistai 22. huhtikuuta 2014

The :Egocentrics - Love Fear Choices And Astronauts


Romanialaisen The :Egocentricsin ensimmäinen albumi Love Fear Choices And Astronauts on allekirjoittaneelle hyvä esimerkki levystä, joka kuulostaa paremmalta fyysiseltä kopiolta. Tässä tapauksessa vinyyliltä. Kun ensimmäisen kerran kuuntelin levyn läpi kuulokkeilla tietokoneelta, en oikein saanut mitään otetta musiikkiin. Kuulin kyllä hienoja juttuja, mutta kokonaisuudesta jäi sumuinen kuva.

Nyt kun neula uppoaa levyn uraan, psykedeelinen instrumentaalirock naulitsee ensimmäisistä soinnuista lähtien. Levyn avaa kolmiosaiseksi jaettu Spacewolf, jota kuunnellessa tulee fiilis, että bändi soittaa oman soundimaailmansa äärirajoilla. Biisiä kasvatetaan juuri niin massiiviseksi kuin mahdollista hyvän soundin rajoissa.

Jazz-vaikutteet tuovat The :Egocentricsin raskaaseen riffittelyyn vastapainoa. Musiikki on paikoin todella kevyttä. Kitaristi Brennin soitto johtaa musiikkia, mutta ei sorru kukkoiluun. Romanialaistrio hallitsee jammailun kaaoksen ja pysyy ihailtavan hyvin polulla. Sen sijaan, että odottaisi lempiriffiin pääsemistä, The :Egocentricsia kuunnellessa odottaa mielenkiinnolla sitä, mihin bändi on biisiä viemässä.

Berliiniläisen Nasoni Recordsin kautta julkaistu debyytti on 12-tunnin jamittelusession tulos. Albumi julkaistiin keväällä 2010. Love Fear Choices And Astronauts sai jatkoa seuraavana vuonna Center Of The Cyclone -albumin myötä.

The :Egocentrics on juuri sopivan karkea timantti. Jos oikeat kulmat hioutuvat, luvassa on vielä erinomaisempaa avaruusrockia. Jos alla oleva musiikki yhtään kuulostaa hyvältä, kannattaa suunnata levykauppaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti