maanantai 9. syyskuuta 2013

Grandloom - Harhailevia vaeltajia


Vanhalla mantereella ei ole pulaa hyvästä psykejammailusta. Kun amerikkalaiset stoner-bändit tuppaavat runttaamaan alusta loppuun suorinta reittiä, eurooppalaiset kollegat päätyvät usein vaeltamaan sivupoluille. Tämä ei tarkoita sekavien sävelkulkujen ja häröilyn fiilistelyä, vaan huomaamatonta harhailua hyvin hiotusta aihiosta. Yksi tällainen vaeltaja on saksalaistrio Grandloom, jonka utuisen instrumentaalijammailun seasta löytyy mainioita stoner-riffejä, jotka saavat päät nyökkäämään.

Grandloomin ensimmäinen julkaisu on vuonna 2009 ilmestynyt livelevy Live at Bautzener Tor, joka on ladattavissa ilmaiseksi bändin nettisivuilta. Paketti kuulostaa yllättävän hyvältä ottaen huomioon, että se on nauhoitettu dresdeniläisessä baarissa. Osa livelevyn biiseistä päätyi seuraavana vuonna julkaistulle 5 Dollar Jam EP:lle, osa purkitettiin vuonna 2011 ilmestyneelle Sunburst-albumille. Muutama biisi on vielä ilman studioversiota.

Sunburstilla kuudesta biisistä kolme soi yli kymmenen minuuttia. Pakko myöntää, että paikoin ilmaisua olisi voinut tiivistää. Toisaalta päämäärättömältä kuulostava raskaampi jamittelu sopii hyvin kesän viimeisistä rippeistä nauttimiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti